Amenajarea casei

#dulap #coveruri #perdele #casa #mutat #aerisiri #pulverizator

5 lucruri de facut cand te muti in casa noua

Cumparata sau inchiriata, o casa noua necesita munca si timp de adaptare pentru a deveni, cu adevarat, "acasa". Stii deja ca te asteapta o zi intreaga in care despachetezi si incerci sa le pui pe toate la locul lor, insa exista si alte lucruri importante de facut imediat ce te instalezi in locuinta.

Nu lasa aspectul casei noi in care te muti sa te pacaleasca: in spatele peretilor frumos vopsiti se pot ascunde gandac. In plus, fara o strategie isteata de planificare a despachetarilor si aranjarii obiectelor, risti sa consumi mai mult timp si energie in exces, decat ar fi necesar.

1 Dezinsectia in casa noua

Cu o zi inainte sa iti aduci toate lucrurile in noua casa, rezolva problema dezinsectiei, un pas pe care multe persoane il omit, insa apoi regreta neglijenta. Inspecteaza bine toate zonele susceptibile unei invazii de gandaci, furnici etc. si acopera complet gaurile.

Nu ignora portiunile cu tevi, grupurile sanitare, aerisirile etc. Dilueaza apoi intr-un flacon pulverizator o fiola de insecticid puternic, disponibil in farmaciile veterinare. Aplica solutia in toate colturile casei. A doua zi vei fi sigur ca nu exista alti "locatari" dezgratiosi in casa.

2 Curatenia in casa noua

Profita de spatiul inca liber pentru o curatenie "de baza" a locuintei. Dezinfecteaza cu apa si spirt usile si ramele ferestrelor, dulapurile si rafturile etc. Curata masina de spalat rufe/vase printr-o "tura" goala, doar cu apa si detergent. Ai grija sa fie totul dezinfectat, inainte sa iti depozitezi lucrurile personale.

3 Despachetarea organizata

Nu este o idee buna sa-ti asezi lucrurile inainte sa pui covoarele, perdelele, draperiile si asternutul de pat. Despacheteaza in functie de dimensiunea obiectelor, apoi distribuie pe rand articolele in incaperile de care apartin.

Important este ca fiecare obiect sa ajunga cat mai aproape de locul in care va sta in casa, astfel incat sa iti fie mai usor sa le sortezi la final.

4 Aranjarea camerelor

Nu te astepta ca, in doua ore, sa termini tot procesul mutatului in casa noua. Important este sa amenajezi camerele pe rand. Ocupa-te de o incapere, astfel incat sa ai macar o camera linistita, fara cutii si haos.

5 Petrecerea primei seri in casa noua

Pentru o acomodare psihica rapida, foloseste un odorizant de camera preferat, comanda mancare si pune putina muzica de relaxare. Astfel, prima seara in casa noua va ramane o amintire placuta, nicidecum un calvar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare