Amenajarea casei

#sfaturi practice #scobitori #intrebuintari scobitori #scobitoare

5 intrebuintari surprinzatoare ale scobitorilor

Scobitorile sunt accesorii pe care le gasesti in aproape orice bucatarie, intrucat au o intrebuintare practica. Insa, functionalitatea acestora este mai mare decat te-ai putea astepta. Cu ajutorul lor poti repara, decora si chiar crea obiecte noi. Iata cateva intrebuintari surprinzatoare ale scobitorilor care te-ar putea ajuta si pe tine!


1. Curata telefonul si laptopul

Cand murdaria isi face loc printre butoanele telefonului sau ale tastaturii, ia o scobitoare si curata zonele murdare. De asemenea, scobitoarea poate fi folosita si pentru a scoate bateriile din telecomanda.
 

2. Aprinde lumanarile mai repede

De ce sa te chinuiesti sa aprinzi o lumanare sau o candela folosind o bricheta sau un bat de chibrit mult prea mic? Uita de chin! Foloseste o scobitoare mai mare pentru a aprinde lumanarile intr-un mod mult mai simplu.
 

3. Marcheaza capatul unei role de scotch

Ti s-a intamplat probabil sa te chinuiesti sa gasesti capatul unei role de scotch. Timp pierdut, nervi, frustrare. Toate acestea doar pentru ca ai vrut sa lipesti vreun obiect rupt. Pentru a evita asemenea probleme, foloseste o scobitoare pentru a marca capatul rolei de scotch.
 

4. Repara orificiile din lemn

Daca ai batut un cui gresit in peretele din lemn si acum a ramas o gaura, nu te panica! Scobitoarele te pot ajuta sa repari greseala facuta. Aplica lipici sau superglue pe scobitoare si pune-le in gaurile inestetice de pe perete. Astfel, golul va fi umplut si nici nu vei observa reparatia facuta.
 

5. Vopseste spatiile mici

Daca vrei sa vopsesti unele zone mici de prin casa sau vrei sa realizezi picturi interesante, iar pensula nu iti este de ajutor, poti folosi scobitorile. Astfel, vei putea trasa linii subtiri sau chiar conturul unor obiecte mici, fara sa iti faci probleme ca vei gresi. De asemenea, poti folosi scobitorile si pentru a realiza modele inedite de manichiura. Scobitorile nu au doar o functie practica, dar te ajuta sa economisesti si bani, intrucat vei consuma mai putina vopsea/lac de unghii.

Sursa foto: tiphero.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea