Amenajarea casei

#otet #intrebuintari otet #fier de calcat #improspatare aer #curatare gresie si faianta

5 intrebuintari istete ale otetului in casa

Banalul otet pe care il folosesti in dressingurile de salate poate fi utilizat cu succes si pentru sarcinile casnice, astfel ca nu ar trebui sa te lasi intimidat de mirosul lui intepator, ci ar trebui sa profiti cat mai mult de versatilitatea lui. De la curatarea unor obiecte murdare pana la improspatarea aerului din casa, te poti baza pe eficienta otetului.

1 Curata fierul de calcat

Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data pana acum sa calci de zor o piesa vestimentara si sa observi ca pe material apar pete maronii si particule de calcar. Aceasta situatie apare din cauza depunerilor de calcar si, desi exista produse speciale pentru eliminarea sedimentelor, nu le ai intotdeauna la indemana.

O solutie isteata si ieftina de curatare a fierului de calcat este otetul. Umple rezervorul fierului de calcat cu o parte apa si o parte otet. Pregateste un prosop vechi, lasa fierul sa se incalzeasca si apasa butonul pentru eliminarea aburilor pana ce lichidul este eliminat complet pe prosop.

2 Curata cuptorul cu microunde

Pe peretii interni ai cuptorului cu microunde pot ramane urme intarite de grasime. Umple un bol cu apa si otet si asaza-l in cuptor. Porneste aparatul pentru cateva minute, apoi curata depunerile inmuiate cu o laveta.

3 Improspateaza aerul din camere

Aerul din camere este inchis si neplacut? Umple un vas cu apa si otet si asaza-l in camera. In cateva ore, mirosul neplacut va fi absorbit de otet, iar aerul va fi improspatat.

4 Curata gresia si faianta din baie

Depunerile de sapun si calcar sunt inevitabile pe gresia si faianta din baie. Pentru a curata placile rapid, foloseste otet nediluat. Toarna-l intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l uniform pe faianta, apoi sterge placile cu o carpa curata.

Pentru depunerile de pe rosturile dintre placile de gresie, foloseste un amestec din jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu si o cana de otet. "Spuma" rezultata din combinarea ingredientelor va curata eficient murdaria persistenta.

5 Indeparteaza tapetul

Tapetul de pe pereti este greu de indepartat? Apeleaza din nou la otet. Toarna-l intr-o sticla cu pulverizator si aplica-l uniform pe suprafata tapetului. Asteapta cateva minute, apoi dezlipeste tapetul. Vei vedea ca acesta nu va mai opune rezistenta.

Sursa foto: hackcollege.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare