Amenajarea casei

# obiecte de valoare #mobilier vechi #vechituri #carti vechi #tablouri

4 vechituri pe care sa nu le arunci niciodata! Sunt mai valoroase decat crezi

Fie ca te muti la casa noua, fie ca iti renovezi locuinta sau doar faci o curatenie generala, cu siguranta vei gasi obiecte sau chiar corpuri de mobilier pe care nu le mai folosesti si pe care vei dori sa le arunci, pentru a avea mai mult spatiu.

Exista insa cateva lucruri la care nu trebuie sa renunti niciodata. Este vorba despre obiecte de valoare. Chiar daca pentru tine sunt doar “vechituri”, asta nu inseamna ca altii nu si le doresc. In plus, unele dintre ele pot valora o avere! Iata care sunt lucrurile valoroase pe care nu trebuie sa le arunci niciodata.

1. Mobilierul de valoare

Mobilierul vechi poate fi extrem de valoros, in special cel fabricat din lemn de trandafir. Inainte de a-l arunca, mai gandeste-te odata. Chiar daca nu il mai doresti il poti vinde pe bani grei. In plus, daca il si reconditionezi, si detii o piesa unicat, iti poti creste semnificativ bugetul.

Iar daca mobilierul pe care il detii nu este unul de valoare, insa este in stare buna, il poti dona unei familii nevoiase.

2. Tablourile

Tablourile pot fi mai valoroase decat crezi. Daca ai un tablou vechi, original, cu semnatura, sau o reproducere foarte buna a unui tablou celebru, cel mai probabil detii o mica comoara. Asadar, chiar daca nu iti mai doresti tabloul respectiv nu trebuie sa-l arunci. Il poti vinde unor colectionari, sau il poti scoate la licitatie.

3. Obiecte de arta

Sculpturile si decoratiunile din marmură, onix, pietre semipretioase, bronz sau lemn sunt cel mai probabil piese de valoare, unicate. Daca nu sunt insa pe gustul tau, nu inseamna ca altii nu si le doresc. Ba mai mult, sunt persoane care ar plati mici averi pentru acestea.

4. Carti

Ai prea multe carti in biblioteca? Nu le arunca! Daca ai carti vechi pe care nu le mai doresti, sau carti in dublu exemplar, le poti dona unei librarii sau unei familii nevoiase. Cu siguranta vor aprecia gestul, iar tu iti poti face loc pentru depozitarea cartilor preferate.

Ba mai mult, daca detii o carte tiparita in urma cu mai bine de 100 de ani, in putine exemplare, poate fi mai valoroasa decat crezi.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea