Amenajarea casei

#bucatarie #amenajare bucatarie #mobila bucatarie #bucatarie moderna

4 trenduri moderne pentru bucataria ta

Anul acesta, motivatia principala care ne va determina sa ne reamenajam bucatariile este nevoia de spatii generoase, luminoase si aerisite, dar mult mai functionale si practice, pentru a reduce stresul din viata cotidiana. In plus, trendurile lui 2012 in amenajarea bucatariilor ne prezinta spatii imbunatatite estetic, insa minimale si orientate catre indeplinirea cat mai usoara a treburilor din bucatarie .

1 Raftul pentru cuptorul cu microunde

Daca, pana acum, cuptorul cu microunde statea ori pe masa, ori pe frigider, ori pe alta suprafata inalta, mai nou, in mobilierul de bucatarie este incorporat un raft special pentru cuptorul cu microunde. Astfel, de cand cuptorul cu microunde este parte integranta a mobilierului, imaginea de ansamblu a bucatariei pare mai ordonata si personalizata.

2 Sertarele care ascund tot

Sertarele pozitionate deasupra podelei si pana la nivelul aragazului sau plitei devin locurile principale de depozitare, in locul corpurilor suspendate care au fost mereu incomod de utilizat. Uita de sertarele mici, pe care le foloseai pentru tacamuri . Noile sertare sunt de mari dimensiuni, spatioase si, fiind montate pe sine, se deschid si inchid mult mai usor. In plus, ele sunt compartimentate astfel incat sa stii exact unde si ce sa pui, iar eficienta lor este net superioara.

Cosul Jolly, adica un corp special conceput pentru sticle (ulei, otet, sirop, bauturi etc) iti va fi de mare ajutor. Chiar si gunoiul va fi gazduit intr-un sertar, deci nu il vei mai tine intr-un colt al bucatariei.

3 Suprafete mate in loc de mobila lucioasa

S-au dus vremurile in care toata mobila de bucatarie inclusiv blatul si masa straluceau. Acum se poarta materialele si suprafetele mate, care le vor intrece in popularitate cele lucioase. Inoxul iese si el din discutie, iar blatul de bucatarie va fi realizat din materiale mate, placute la atingere, dar pe care le vei curata mai greu pentru ca sunt si poroase.

4 Nu mai exista faianta

In locul ei, poti monta cate un panou din sticla sau plastic transparent in zonele expuse umezelii si grasimii: deasupra chiuveteiu si aragazului sau plitei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea