Amenajarea casei

#cinema #home cinema #amenajare casa #sala de cinema

4 ponturi pentru amenajarea unei sali de cinema la tine acasa

Daca te pasioneaza filmele si vrei sa le vezi in intimitatea casei tale fara sa faci rabat de la calitate, amenajeaza o sala de cinema intr-o camera. Un sistem home cinema poate transforma un spatiu anost intr-o camera de divertisment, unde sa-ti inviti prietenii la un film bun.

Descopera 4 ponturi pentru amenajarea unei sali de cinema la tine acasa:


1 Alege cea mai buna locatie pentru sala de cinema


Pentru ca sala de cinema sa-si poata indeplini rolul, aceasta trebuie amenajata intr-un spatiu potrivit. Alege un loc al casei mai izolat, departe de dormitor, birou sau alta zona unde este nevoie de liniste.

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a construi o sala de cinema este camera de la demisol.


2 Investeste intr-o izolatie foarte buna


O sala de cinema construita intr-un spatiu privat are nevoie de o foarte buna izolatie fonica. Exista mai multe materiale pe piata recomandate pentru o astfel de lucrare: burete fonoabsorbant, spuma poliuretanica comprimata, placi fonoabsorbante etc. Astfel de materiale sunt folosite pentru izolatie fonica in spatii publice precum baruri, cluburi si restaurante, dar si in spatii private precum mini-cinematograful de acasa.

Podeaua din camera home cinema poate fi acoperita cu o mocheta izolata fonic si termic. Un astfel de material are grosimea de aproximativ 7 mm si are calitati termoizolante si fonoabsorbante. Totodata, mocheta izolata fonic este rezistenta la uzura si antistatica.


3 Alege un sistem home cinema


Un sistem home cinema constituie o investitie majora, astfel incat trebuie ales cu atentie. Un sistem home cinema poate costa 600 lei, insa sistemele costisitoare depasesc 4000 lei.

Pentru ca investitia sa merite, sunetul trebuie asigurat din mai multe parti, alese cu grija si camuflate pentru ca firele sa nu deranjeze vizual. Aranjeaza boxe deasupra sau sub ecranul de cinema, in dreapta si stanga ecranului, pe pereti in spatele randului principal de fotolii si pe peretele din spatele camerei.

La aceste aparate electronice se adauga si televizorul de tip Home Theater Displays, care constituie cea mai importanta investitie.


4 Opteaza pentru un mobilier potrivit pentru sala de cinema


Alege fotolii confortabile si un bufet cu frigider pentru pastrarea mancarii si bauturii consumate in timpul vizionarii unui film. Poti construi intr-un colt al incaperii un soi de chicineta, astfel incat sa nu fie nevoie sa faci drumuri repetate la bucatarie.

Sursa foto: poolehomecinema.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului