Amenajarea casei

#ferestre #cuptor #carti #curatenie #aspirator #geamuri #covoare

Pofta vine facand: 4 secrete pentru a-ti veni cheful de curatenie

Probabil ca nici pe tine nu te copleseste des cheful sa faci curatenie, cand tot timpul liber de acasa pare suficient exclusiv pentru odihna si lucruri placute in familie. Realitatea cruda este ca menajul trebuie sa fie facut, chiar si cand il amani pana in ultima clipa. Din fericire, exista cateva moduri prin care sa iti provoci cheful de lustruit mobila si curatat covoarele, pe care iti recomandam cu caldura sa le incerci acasa.

Cand nu reusesti deloc sa iti aduni fortele pentru a lua in piept misiunea dificila de a face curatenie, pune in practica urmatorii pasi isteti de "invocare" a chefului de menaj.

1 Organizeaza-te

Haosul este primul obstacol in calea curajului de a incepe curatenia, pentru ca in mintea ta ruleaza toti pasii dificili pe care ii vei urma pentru a termina treaba. Cand produsele de curatenie sunt in pod sau in garaj, matura este imprumutata vecinei si carpele de sters sunt inghesuite in cine stie ce ungher intunecat, nu-i de mirare ca vrei sa amani menajul pana saptamana viitoare.

Investeste in cosuri si cutii de depozitare, care sa te ajute sa ai acces deplin la toate accesoriile de curatenie pe care vrei sa le folosesti. Apoi, propune-ti sa iei pas cu pas procesul de curatare a casei, cate o camera pe rand.

Nu mai gandi in ansamblu, psihologic iti este mai usor sa accepti ideea de a spala geamurile la inceput, in loc sa previzualizezi si aspiratul, stersul prafului, igienizarea baii, curatarea cuptorului si perierea covoarelor.

2 Uita de detalii

O vorba veche din batrani spune ca, atunci cand stai sa numeri boabele, nu vei mai face niciodata fasole. Ignora vocea din capul tau care iti spune ca trebuie sa umbli in toate ungherele casei, unde se ascund civilizatii intregi de microbi care isi fac de cap sub frigider sau dupa aragaz.

Mai bine rezerva-ti azi 15 minute pentru a aranja in rafturi cartile imprastiate din living. Maine vei avea chef mai usor sa dai cu aspiratorul!

3 Deschide larg ferestrele

Aerul proaspat si lumina care iti patrund in casa iti dau instant impulsul de a lua carpa de praf si mopul, pentru o reimprospatare instant a locuintei. Razele de soare sunt nemiloase cu murdaria si praful, care ies imediat in evidenta odata ce sunt expuse luminii naturale!

4 Priveste partea plina a paharului

In loc sa te gandesti la efortul pe care il depui, mai bine transforma menajul intr-o terapie de eliberare a tensiunilor sau intr-o sesiune de fitness. Stiai ca daca aspiri timp de o ora, arzi 240 de calorii?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului