Amenajarea casei

#curatenie casa #obiecte casa #lucruri casa #obiecte murdare casa

4 lucruri din casa pe care trebuie sa le cureti, dar omiti sa faci acest lucru

Te-ai obisnuit sa cureti frecvent obiectele sanitare din baie, chiuveta din bucatarie, aragazul si pardoseala? Este foarte bine ca incerci sa pastrezi ordinea si curatenia in casa, dar stiai ca sunt multe alte lucruri din casa care ar trebui curatate, dar nici prin cap nu-ti trece sa te ocupi de ele?

1. Sacosele pentru cumparaturi


Sacosele reutilizabile pentru cumparaturi sunt ideale pentru economisirea banilor atunci cand mergi la piata sau la magazin, deoarece le cumperi o data si le refolosesti pana ce se deterioreaza. Dar de cate ori ti-a trecut prin cap sa speli sacosele de cumparaturi dupa utilizare?

Potrivit unui studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Arizona, 97% dintre cumparatori nu spala niciodata sacosele reutilizabile, desi acest gest este esential pentru sanatate.

Sasosele reutilizabile devin un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a microbilor, astfel ca data viitoare cand te intorci cu ele de la cumparataturi ar fi indicat sa le cureti cu apa si detergent.

2. Tastatura si mouse-ul


Tastatura si mouse-ul sunt doua dintre cele mai murdare obiecte din casa, dar si doua dintre cele mai ignorate. Un experiment desfasurat in Anglia in urma cu cativa ani arata ca tastaturile adapostesc de 5 ori mai multe bacterii decat vasele de toaleta. Daca mouse-ul poate fi dezinfectat cu usurinta cu spirt, pentru tastatura poti folosi periute si produse speciale. Important este sa le cureti daca nu saptamanal, macar lunar.

3. Cosurile de gunoi


Cosurile de gunoi sunt adesea ignorate, intrucat iti lasa impresia ca sunt curate. Desi intotdeauna folosesti o punga din plastic cu care acoperi cosul, este bine sa stii ca acest gest nu te scuteste de dezvoltarea unor colonii de bacterii in interiorul si in afara cosului de gunoi. Spala-l si dezinfecteza-l de cel putin 2 ori pe luna.

4. Covorasul de la usa


Covorasul de la usa strange in timp nu doar praf, pamant si nisip, ci si urme de fecale, germeni, microbi, bacterii si alte impuritati. Problema nu ar fi atat de grava, daca toate aceste particule nu ar ajunge in casa, pe pardoseala, apoi pe sosete, apoi in diverse alte spatii. Este esential sa speli covorasul de la usa cat de des poti, pentru a fi sigur ca ai o casa mai curata si esti mai ferit de boli.

Sursa foto: customgrocerybags.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea