Amenajarea casei

#perdea #biblioteca #amenajare #paravan #raft # panouri asiatice

4 idei sa-ti imparti rapid si eficient spatiul din camera

Garsonierele sau apartamentele mici sunt locuintele perfecte atunci cand bugetul nu iti permite un spatiu mai mare sau cand stai cu chirie si nu ai banii necesari achizitionarii unei case. Iar spatiul, desi mic, poate fi compartimentat astfel incat sa fie functional si atractiv in acelasi timp, fara sa te apuci sa spargi peretii din locuinta. Iata 4 idei prin care poti sa-ti imparti camera fara bataie de cap.

1 Biblioteca

O biblioteca frumoasa, formata din mai multe rafturi lungi, deschisa pe ambele parti, poate fi un excelent separeu intr-o garsoniera. De exemplu, o poti aseza langa pat, in felul acesta ai intimitatea necesara dormitorului si este si practica, atunci cand vrei sa citesti o carte. Ai grija totusi sa fie stabila, eventual o poti prinde in suruburi, ca sa nu cada peste tine.


2 Perdea

Fie ca iti imparti spatiul cu un coleg de camera, fie ca vrei sa maschezi chiuveta sau biroul, o draperie sau o perdea reprezinta un alt mod de a-ti imparti spatiul din camera fara bataie de cap. Materialele lungi atarnate pe tija metalica sau din plastic pot fi romantice si practice in acelasi timp. Trebuie doar sa dai cateva gauri in tavan si sa montezi o sina pentru perdea, apoi sa dai fuga la un magazin de profil si sa o alegi.

3 Panouri asiatice

Una dintre cele mai frumoase forme de divizare a spatiului este sa folosesti panouri shoji. Sunt acele panouri de origine asiatica pe care le vezi in filmele cu samurai, construite din lemn cu modele de grilaj si care sunt acoperite cu hartie de orez translucida. Prin simplitatea si frumusetea lor, panourile shoji au atat rol estetic, cat si rol practic.

4 Paravan mobil

Paravanele mobile sunt alegerea ideala pentru compartimentarea spatiului din camera. Atunci cand iti doresti intimitate il pui, iar atunci cand iti doresti spatiu mai mare poti sa strangi paravanul si sa-l depozitezi intr-un colt al camerei, pe hol sau pe balcon. Fiind pliabil, paravanul este si foarte usor si este construit din lemn si panza.



Sursa foto: housesae.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea