Amenajarea casei

#corpuri de iluminat #iluminat #scara interioara #leduri

4 idei de iluminat o scara interioara

Scarile interioare pot deveni foarte periculoase daca nu sunt luminate corespunzator sau astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor membrilor familiei. Pentru asta, ar trebui sa iei in considerare mai multe tipuri de iluminat si chiar sa combini mai multe dintre ele epntru a gasi formula ideala de iluminat a scarilor.

1 S-au dus zilele in care era valabila doar varianta sistemelor de iluminat din tavan, gen lustre sau lampi, chiar si pentru scara interroara. Diversele idei noi de decoratiuni au venit impreuna cu noi variante de sisteme de iluminat moderne si stilate, unele special create pentru iluminatul treptelor.

Cel mai bine ar fi sa intrebi un consultant de la magazinele cu sisteme de iluminat. Acolo poti vedea cum arata montate diverse optiuni de sisteme de iluminat pentru scara interioara si poti decide pe loc care dintre ele se potriveste mai bine interiorului tau.

2 Spoturile incastrate in trepte sunt la moda de ceva timp. Nu sunt vizibile deoarece sunt ingropate in trepte si luminile lor se pot asorta cu nuantele finisajelor folosite pentru realizarea treptelor, a balustradei sau pot contrasta cu acestea. Lumina lor este puternica si le poti folosi si pe peretele de langa trepte.

Cu ajutorul spoturilor, poti pune in evidenta o coletie de fotografii inramate si aliniate ascendent pe peretele de langa scari.

3 Ledurile sunt o alta idee noua pentru decorarea si iluminatul scarilor interioare. Acestea sunt atragatoare si se gasesc intr-o gama variata de culori, deci le poti adapta la orice stil de amenajare a casei scarilor. Ledurile dau o nota de mister si de eleganta chiar si in intuneric, daca le folosesti ca lumini de veghe.

Lumina ledurilor incastrate se potriveste foarte bine cu treptele imbracate in lemn sau mocheta groasa.

4 Lampile traditionale, atarnate de tavanul de deasupra treptelor, se potrivesc cu un stil rustic de amenajare a casei. Poti folosi lampi de hartie sau din ceramica, simple sau cu motive etnice, florale sau geometrice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea