Amenajarea casei

#galben #verde #design interior #amenajare casa #ameajare locuinta

4 idei de design in verde si galben

Un interior al locuintei plin de viata, aproape electric, are nevoie de o schema de culori pe masura. Combinatia dintre verde si galben este intotdeauna tonica si placuta ochiului, indiferent de tonurile folosite. Verdele lime, galbenul mustar sau nisipiu si galbenul lamaie adauga un strop de culoare captivant, ce poate fi in egala masura relaxant si elegant.

In timp ce iti asumi mai putine riscuri alegand un decor in nuante neutre, odata ce indraznesti sa optezi pentru culori vii, ai toate sansele sa obtii un design unic si original. Iata ce combinatii interesante de verde si galben pot folosi pentru a da o identitate noua casei tale!


1. Verdele deschis si galbenul clasic

Intrucat nu sunt culori puternice, verdele deschis si galbenul clasic pot fi folosite intr-o mai mare masura in decorul locuintei. Poti sa vopsesti doi pereti paraleli in nuantele constrastante de verde si galben, in tonuri de intensitate similare, ca apoi sa adaugi in design mobilier care sa implice acelasi duo vesel.

Pentru a echilibra cromatic incaperea, poti adauga si piese de mobilier sau alte elemente in tonuri neutre, precum scaune cu imprimeu alb negru sau mese de un alb imaculat. Aceasta varianta de amenajare arata grozav, daca ai grija sa incluzi si ghivece cu flori decorative, care sa accentueze ideea de verde si cadru natural.


2. Verdele kaki si galbenul aprins

Nuantele mai inchise de verde, precum verdele kaki (oliv) sunt suficient de "cuminti", pentru a putea fi asociate cu indraznetul galben aprins. Poti folosi acest duo inspirat atat pentru varul peretilor, cat si pentru accesoriile decorative sau mobilier.


3. Verdele lime si galbenul lamaie

Acest duo curajos si reconfortant este potrivit atunci cand doresti sa "condimentezi" o paleta cromatica neutra si monotona.


4. Verdele cu tonuri albastre si galbenul clasic

Verdele cu tonuri albastre este o nuanta marina foarte placuta, perfect pusa in valoare de galbenul deschis luminos, ce aminteste de razele blande ale soarelui. Daca doresti sa adaugi si alte nuante acestei scheme cromatice, o poti face cu oranj sau albastru. De asemenea, le poti combina fara probleme cu alb, maro sau negru.



Sursa foto: interiorholic.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea