Amenajarea casei

#decorarea casei #greseli decorare casa #vopsea decorativa #obiecte decorative

4 greseli grave in decorarea casei

Atunci cand elanul decorarii casei pune stapanire pe tine este usor sa te lasi dusa de val si sa nu-ti mai dai seama cand exagerezi. Cateva dintre cele mai frecvente greseli in domeniul decoratiunilor interioare sunt incarcarea spatiului, folosirea unor culori prea stridente si pierderea vederii de ansamblu.

 

vopsea decorativa prea stridenta


Ai pornit de la ideea sa-ti faci un perete-accent, dar ti-a placut cum a iesit si ai continuat si cu restul peretilor. Un accent inseamna ca este rezervat strict pentru un spatiu restrans . Daca exagerezi cu vopseaua decorativa, poti foarte usor sa treci de limita vulgaritatii si nu cred ca doresti asta.


sisteme de iluminat prost plasate


Nimic nu este mai rau decat un bec care lumineaza direct deasupra capului tau si te face sa te simti ca pe scena. Plafonierele sau aplicele cu lumina difuza sunt variante mai bune.

La fel de gresit este sa te limitezi la o singura sursa de iluminat pentru intreaga camera. Cea mai buna idee pe care ne-o dau designerii este sa avem surse de iluminat disuse la diferite nivele de inaltime, iar veiozele si lampadarele pot prelua acest rol. Diversele surse de iluminat dispuse prin casa creeaza o atmosfera calda si intima. In plus, cu ajutorul lor poti accentua diverse puncte sau zone de interes din casa.
 

Prea multe decoratiuni de acelasi fel


Unele persoane fac adevarate obsesii pentru diverse obiecte de decoratiuni si incep sa le colectioneze si apoi sa le etaleze in toata casa. Este cazul lumanarilor, al cosurilor de diverse marimi, al ramelor cu poze, al pernelor decorative, al plantelor de apartament, al bibelourilor etc.

Daca ai renunta la jumatate din ele si le-ai distribui in toata casa, in loc sa le tii grupate la un loc, ai reusi sa creezi un efect estetic mult mai echilibrat.

In plus, ai putea renunta, in timp, la cele mai vechi dintre ele, daca se demodeaza sau deterioreaza.

 

Mobila lipita de perete

 

Pozitia mobilei aliniate de-a lungul peretelui este o prejudecata veche si gresita. Acest tip de aranjament din living, de exemplu, nu face decat sa ingreuneze conversatiile. Spatiul gol ramas in mijloc poate fi regandit altfel. De exemplu, canapeaua poate fi pusa in mijlocul camerei, fata in fata cu fotoliile puse langa perete.

Un celebru designer adauga: "Principiul dupa care trebuie sa te ghidezi cand aranjezi mobila este crearea intimitatii. Cum poti avea o conversatie placuta cand trebuie sa tipi ca sa fii auzit in celalat colt al camerei?"
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea