Amenajarea casei

#lumanari #decoratiuni #decoratiuni casa #decoratiuni originale #decoratiuni lumanari

4 decoratiuni originale obtinute cu ajutorul lumanarilor

Lumanarile pot deveni elemente spectaculoase de decor, daca stii cum sa le folosesti. Albe, colorate, tip pastila sau inalte, lumanarile sunt ornamente ieftine, potrivite pentru decorarea unei mese festive sau pentru crearea unui ambient cochet. Iata cateva decoratiuni originale pe care le poti obtine cu ajutorul lumanarilor.


1. Miniveioze improvizate cu lumanari

Iti astepti prietenii la cina sau pregatesti o seara romantica? Atunci surprinde-ti persoanele dragi cu decoratiuni inedite pentru masa: miniveioze cu lumanari. Ai nevoie de pahare pentru vin, lumanari albe simple si hartie pergament sau hartie velina. Decupeaza hartia cu atentie, astfel incat sa obtii abajururi mici. Optional, poti lipi pe hartia velina cate un fir de levantica sau o alta silueta care ar arata spectaculos la lumina lumanarii.



Sursa foto: weddinglands.com


2. Borcane luminoase cu paste

Cine s-ar gandi ca celebrele paste italiene pot fi transformate in decoratiuni originale? Tot ce trebuie sa faci este sa umpli un borcan cu paste fusilli, penne sau farfalle si sa asezi in centru cate o lumanare mai groasa si mai inalta. Optional, poti decora borcanul cu sfoara, pentru un aspect mai rustic.



Sursa foto: diy-enthusiasts.com


3. Decoratiuni luminoase cu pahare intoarse invers

Pentru a obtine decoratiuni cat mai frumoase, ai nevoie de pahare de diferite dimensiuni, pe care le intorci cu gura in jos. Sub pahar poti aseza orice vrei, de la flori, pana la scoici, figurine de mici dimensiuni sau globuri. Piciorul paharului devine un suport perfect pentru lumanari, asa ca nu-ti ramane altceva de facut decat sa aprinzi fitilul si sa te bucuri de ornamentele tale originale.



Sursa foto: sallyleebythesea.com


4. Mere luminoase

Nu in ultimul rand, daca vrei sa creezi decoratiuni spectaculoase cu ajutorul lumanarilor, te poti folosi de fructe. Merele se preteaza cel mai bine in acest sens, deoarece sunt durdulii si pot gazdui o mica lumanare in interior. Asaza marul cu codita in sus si masoara dimensiunea lumanarii, pentru a taia fructul atat cat trebuie. Cu un cutit, sculpteaza marul, astfel incat sa obtii spatiul perfect pentru introducerea lumanarii.



Sursa foto: modishspace.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea