Amenajarea casei

#amenajari interioare #design interior #balustrada # balustrada interior

4 balustrade neobisnuite pentru interior

Balustradele care marginesc scarile din casa au, de obicei, un design cat se poate de simplu. Realizate din lemn, inox, sticla, fier forjat sau combinatii de materiale, balustradele sunt menite sa previna accidentarea prin cadere in exteriorul scarilor, dar in acelasi timp indeplinesc si o functie estetica. Imaginatia producatorilor nu are limite cand vine vorba despre realizarea balustradelor pentru interior si este sustinuta si de dorinta clientilor de a avea o mana curenta cat mai originala. Cauti modele inedite de balustrade? Inseamna ca urmatoarele modele neobisnuite vor fi pe placul tau.


1. Balustrada cu imprimeu elegant

Balustradele in spirala sunt ideale pentru o locuinta moderna si spatioasa. Acest model de balustrada este realizat din placi prefabricate, montate la fata locului. Placile albe au un imprimeu elegant si confera un aer sofisticat scarilor, dar si decorului din hol.


2. Balustrada cu ramuri de copac

Balustrada cu ramuri de copac este pe cat de neobisnuita, pe atat de frumoasa. Balustrada incepe de la baza scarilor, unde stalpul de suport este transformat in trunchi de copac, cu tot cu radacini, si continua cu ramuri lungi, lipsite de frunze, parca batute de vant. Ideea designurului care a creat aceasta balustrada a fost de a aduce un strop de natura in locuinta, iar prin folosirea fierului forjat a dorit sa pastreze simplitatea si eleganta modelului.


3. Balustrada coloana vertebrala

Un alt artist si designer de interior s-a gandit sa conceapa pentru un client o balustrada neobisnuita, care imita vertebrele coloanei si coastele. Balustrada de interior este realizata din otel inoxidabil si inox, are bare distantate si, impreuna cu treptele, formeaza nu doar un element functional in casa, ci si unul estetic.


4. Balustrada distorsionata

Aproape ca nu te poti uita la aceasta balustrada de interior fara sa nu te ia durerea de cap. Designul distorsionat a fost creat initial pe computer, dupa care a urmat construirea scarilor si a balustradei in acelasi timp, deoarece si treptele sunt distorsionate si impreuna cu barele de protectie trebuiau sa creeze efectul halucinant care se vede si in imagini.

Sursa foto: oddee.com, digsdigs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea