Amenajarea casei

#curatenie #apa oxigenata #utilizari apa oxigenata #curatare tocator #inlaturare pete #dezinfectare periuta dinti

3 utilizari ale apei oxigenate in curatenia casei

Apa oxigenata nu merita sa ii acorzi atentie doar cand cineva din familie se alege cu o zgarietura in genunchi. Peroxidul de hidrogen poate fi un ajutor de nadejde in curatenia casei, pe care il poti achizitiona cu un pret cu mult redus fata de produsele conventionale de curatat.

Daca i-ai pretui cu adevarat efectele de igienizare, ai introduce apa oxigenata mai mult in curatenia si intretinerea casei. Fa o solutie compusa din 3%-5% peroxid de hidrogen si 97%-95% apa, pentru a obtine o solutie igienizanta 100% eficienta. Ai grija sa pastrezi sticla de apa oxigenata la racoare si umbra, intrucat expunerea la soare produce descompunerea substantelor din peroxidul de hidrogen.


1. Apa oxigenata pentru curatarea tocatorului

Vei fi cu siguranta de acord cu aceasta afirmatie: tocatorul din bucatarie este unul dintre cele mai murdare obiecte din casa. El gazduieste tot soiul de alimente care pateaza, isi pierd sucurile naturale sau isi imprastie microorganismele in jur, motiv pentru care are nevoie sa fie dezinfectat.

Cea mai rapida solutie este sa dezinfectezi tocatorul cu apa oxigenata (omoara bacteriile, inclusiv Salmonela). Clateste bine suprafata cu apa calduta si toarna putin peroxid de hidrogen, lasa-l sa actioneze cateva secunde si apoi limpezeste inca o data tocatorul sub jetul de apa. Vei observa ca pana si petele dispar ca prin minune!


2. Apa oxigenata pentru inlaturarea petelor de transpiratie

Petele de transpiratie de pe materialele textile devin o reala problema, in special pe timpul verii. Ia masuri imediate si amesteca o parte detergent de vase cu doua parti apa oxigenata si toarna solutia pe zona patata, las-o sa actioneze minimum o ora si apoi clateste zona cu apa rece.


3. Apa oxigenata pentru dezinfectarea periutei de dinti

Periutele de dinti sunt medii propice de inmultire a bacteriilor, iar mentinerea lor in stare igienica nu este intotdeauna usoara. Unele studii au depistat un fenomen foarte neplacut in privinta infestarii periutei de dinti: atunci cand apa closetului este trasa, particulele contaminate de materiile fecale pot calatorii catre periutele de dinti!

Solutia este sa inmoi periuta intr-o solutie cu apa si peroxid de hidrogen (in cantitati egale), pentru a inlatura toate potentialele bacterii dintre peri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea