Amenajarea casei

#acvariu #pesti acvariu #modele acvariu #pesti #ingrijire acvariu

3 locuri ideale pentru a plasa acvariul de pesti

Acvariile cu pesti din apartament pot servi mai multor scopuri, daca sunt moderne, curate si ingrijite corespunzator. Ele se pot transforma in adevarate obiecte de decoratiuni interioare pentru casa ta, iar joaca neincetata a pestilor va deveni, cu siguranta, un punct de atractie pentru membrii familiei sau prietenii veniti in vizita.

1 Acvariul dreptunghiular, de sticla, plasat in living

Este, probabil, formula cel mai des intalnita de plasare a unui acvariu cu pesti, iar acest tip de acvariu se poate gasi cu usurinta la orice petshop.

Il poti aseza pe o masa mai solida sau pe un suport special, din fier, realizat pe comanda, in functie de volumul si greutatea acvariului.
Avand o forma clasica, poate fi mutat si plasat oriunde in living, insa ai putea sa-l asezi intr-un punct usor vizibil. Pentru un aspect mai interesant, poti introduce in apa elemente din natura care vor face placere si pestilor: alge, nisip, bucati de lemn, piatra, scoici, accesorii care fac parte din tema marina.

De asemenea, poti alege un sistem de iluminat care sa puna in valoare acvariul si pestii.

2 Acvariul de perete

Acest tip de acvariu poate lua orice forma cat timp se incadreaza si se poate fixa intr-o nisa din perete. Daca ai aceasta alternativa, ai putea modifica un perete care sa aiba o gaura in el, astfel incat acvariul sa poata fi vizibil din doua incaperi diferite. O alta idee este sa creezi un perete fals , din rigips, care sa incadreze perfect acvariul cu pesti.

3 Un bol de sticla in dormitor

Stiai ca acvariile cu pesti atrag energia pozitiva si norocul in casa ta, potrivit legilor Feng Shui ? Un bol de sticla plasat in dormitor in apropierea patului matrimonial va aduce noroc si stabilitate in viata cuplului respectiv, deci acum stii ce ai de facut.

Cu toate acestea, nu inghesui mai mult de 2-3 pestisori de mici dimensiuni intr-un astfel de vas, ca sa aiba loc sa inoate in voie.
Daca vrei sa arate spectaculos, plaseaza bolul in fata unei surse de lumina difuza si urmareste jocul de umbre de pe tavan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului