Amenajarea casei

# design spatii mici #solutii spatii mici #decor spatii mici # spatii mici #amenajarea casei

3 greseli pe care le faci in amenajarea spatiilor mici

De cele mai multe ori, spatiile mici pun probleme mari cand vine vorba de amenajare. Cei mai multi onsidera ca mobila de dimensiuni reduse si culorile deschise vor crea senzatia de spatiu, insa designerii profesionisti ne asigura ca lucrurile nu stau chiar asa. Iata cateva greseli majore si solutiile care te ajuta sa valorifici orice spatiu:

1. Gandesti "mic", fara un plan prestabilit

Un spatiu mic nu inseamna neaparat si mobilier mic. Este important sa gandesti pana la capat planul de amenajare. Iar o piesa de mobilier mare, intr-o culoare adecvata si cu linii simple ar putea crea impresia opusa si, in plus, iti va oferi si spatiul de depozitare de care ai nevoie. 

2. "Trebuie" sa ai pereti albi, tavan alb si ignori podeaua

Nimic mai fals, asigura specialistii. Un perete gri sau un tapet care sa iti atraga privirea pot face minuni. De asemenea, nu ignora podeaua. Culorile deschise dau impresia de marime a spatiului, asa ca alege de exemplu un parchet alb vintage sau cel mult de culoaea fagului. 

3. Uiti ca exista piese "pe comanda"

Un spatiu mic necesita o atentie deosebita. Asa ca nu te grabi sa achizitionezi din primul magazin canapeaua care ti se potriveste, pe principiul "vad eu cum le potrivesc pe restul". Chiar daca pare bataie de cap, incearca sa-ti faci cateva piese pe comanda. Nu vei avea probleme cu spatii nefolosite intr-o camera si asa mica, iar totul se va potrivi perfect si va fi si pe gustul tau. In plus, investeste in piese statement, de designer. Macar una, care va deschide spatiul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea