Amenajarea casei

#casa primavara # sfaturi casa #curatenie primavara #amenajare casa

13 moduri de a-ti usura casa la inceput de primavara

Venirea primaverii este momentul perfect pentru a curata foarte bine casa si de a scapa de toate lucrurile inutile pe care le-ai strans de-a lungul timpului. Iata 13 trucuri ce iti vor face casa sa para mai aerisita, mai primitoare si mai radianta.

Living

1. Arunca revistele vechi si pliantele pe care le-ai strans de-a lungul timpului. Daca ai reviste la care nu poti renunta deoarece vrei sa folosesti ideile de design din ele pentru decorarea casei, pastreaza-le doar pe acelea sau fa-ti un dosar in care sa adaugi doar paginile de interes din acestea. O alternativa mai practica este scanarea acestora si pastrarea lor in calculator. Acolo nu ocupa spatiu si le poti gasi cu usurinta.

2. Muta jucariile copiilor in camerele lor sau in camera dedicata jocului. Chiar daca sunt jocuri pe care le jucati impreuna in living, cand jocul se incheie nu omite sa le pui la loc.

3. Arunca sau doneaza toate decoratiunile care nu iti mai plac si iti dau impresia de “prea plin”.

Dinning

4. Elimina presurile si covorasele de mici dimensiuni. Podeaua din dinning trebuie sa fie formata doar din parchet sau din mocheta, care sa fie suficient de mare incat sa cuprinda intreaga incapere. Cu toate acestea, parchetul este mai practic, deoarece se curata cu usurinta in momentul in care mancarea cade pe jos.

5. Daca folosesti dinningul si ca spatiu de lucru, asigura-te ca dupa ce ai terminat de lucru pui totul in ordine si nu lasi hartiile imprastiate pe masa.

Bucatarie

6. Fa curatenie in frigider si arunca toate alimentele expirate si pe cele pe care stii ca nu le vei mai folosi. Procedeaza la fel si in cazul congelatorului.

7. Arunca toate condimentele expirate si pe cele pe care si-au pierdut aroma si cumpara unele noi.

8. Fa curatenie si in dulapul in care tii vesela. Arunca toate farfuriile, canile si castroanele care sunt ciobite si doneaza-le sau arunca-le pe cele pe care nu le mai folosesti sau nu iti mai plac.

Baie

9. Arunca din baie toate produsele cosmetice expirate sau pe cele pe care nu le folosesti din diverse motive.

10. Fa curatenie si in trusa de machiaj si arunca toate produsele expirate, pe cele ce si-au pierdut textura initiala sau aroma si pe cele pe care le-ai primit si nu le-ai folosit niciodata. Toate acestea ocupa spatiul inutil.

Dormitor

11. Fa curatenie in sifonier si arunca toate hainele uzate. Pune-le deoparte pe cele pe care stii ca nu le vei mai purta niciodata si doneaza-le. Vei obtine mult spatiu pe care-l poti folosi pentru haine noi.

12. Verifica noptierele si arunca toate ambalajele depozitate inutil in sertare. Arunca tot ce nu iti mai trebuie si pune la loc cartile stranse pe noptiera sau alte obiecte ce nu sunt la locul lor.

Camera copiilor

13. Camera copiilor poate parea in permanenta dezordonata, din cauza jucariilor care sunt mereu imprastiate. Daca cei mici au prea multe jucarii pe care nu au unde sa le mai depoziteze, doneaza o parte din ele. Pentru restul jucariilor, aplica rafturi pe perete sau achizitioneaza cutii speciale in care cei mici sa-si depoziteze jucariile in momentul in care nu se joaca cu ele.

Sursa foto: arhipura.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea