Amenajarea casei

#usa intrare #amenajare casa #modele usi #usi #usa casa

12 usi originale pentru intrarea in casa.Ce model te inspira?

Vrei sa impui un stil original locuintei tale? Afiseaza acest lucru inca de la intrare pentru a limita socul provocat vizitatorilor. Iata mai jos 12 modele originale de usi care s-ar putea potrivi stilului tau.

Usi in stil asiatic

Orientalii au avut mereu tendinta de a-si impodobi intrarea in locuinta cu imagini complexe, iar aceste modele de usi reprezinta un decor inedit pentru o intrare intr-o locuinta moderna. Ca de exemplu acest model de usa din Tibet.

In alte zone, precum Indonezia, modelele sunt mai complexe si adauga elemente florale in modelul pictat pe usa.

Tot de modele florale se folosesc si chinezii atunci cand vine vorba de impodobirea spatiului de la intrarea in casa. Iata aici o usa a unei case traditionale din Beijing, China.

Usi clasice

Zonele nordice sau centrale ale Europei au adoptat de-a lungul timpului modele de usi de intrare in casa care amintesc de elementele clasice ale arhitecturii europene. Iata un model de usa din Northumberland, Marea Britanie, care adopta modelul arhitecturii clasice din Grecia si Italia.

In Gdasnk, Polonia, unele cladiri pastreaza inca influenta arhitecturii renascentiste care a dus la modelarea orasului. Iata aici un model de intrare intr-o cladire care evoca perioada barocului timpuriu.

Iata si un model de usa in stil gotic din Copenhaga, Danemarca, al carui aspect sobru este imbunatatit prin adaugarea unor casute pentru pasari vopsite in culori vii.

Usi in stil mediteranean

Zona mediteraneana a fost mereu caracterizata de veselia locuitorilor din orasele de pe plaja. Iar pofta lor de viata este reliefata si de usile de intrare in case, decorate intr-un mod original. Iata cat de bine reflecta acest lucru intrarea intr-o casa din Insulele Baleare, Spania.

Decorul marin este regasit si in amenajarea intrarilor din locuintele din Madeira, Portugalia.

In Italia, stilul de viata al localnicilor din regiunea Veneto se recunoaste si in modelele decorative afisate la intrarea in case. Iata mai jos imaginea unei intrari intr-o locuinta din Burano.

Usi "eco"

Inventivitatea unor designeri si proprietari de locuinte a mers mult mai departe, acestia transformand usile caselor lor in adevarate spatii verzi. Iata un model de usa realizat de un designer japonez.

Un model asemanator il putem regasi in Sintra, Portugalia.

Intrarea in aceasta locuinta din Sardinia este si ea impodobita cu plante agatatoarea, lasand totusi liber un cadru mai larg pe peretii cladirii.

Sursa foto: architecturendesign.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea